Ons verhaal

Gerard de Bruyne

De vorm van een tekening komt op een natuurlijke manier voort uit het moment waarop ik teken, maar wordt ook bepaald door de doelgroep en opdrachtgever. Teken ik voor een ziekenhuis dan moet mijn werk op langere termijn van kracht blijven. Teken ik op een podium voor publiek, dan is het moment van tekenen tegelijkertijd ook het moment van ervaren.

Mijn specialisme is penseeltekenen. Dat past goed bij mijn manier van tekenen en denken: speels en muzikaal.

Frank Groothof over Gerard de Bruyne :
“Ik werk nu al een paar jaar met Gerard en ik heb hem leren kennen als een zeldzaam inspirerende kunstenaar, altijd op zoek naar manieren om de zeggingskracht van zijn tekeningen te vergroten. Een andere bijzondere gave is, hoe hij via zijn tekeningen met kinderen weet te communiceren. Hij is als geen ander in staat om kinderen aan het tekenen te krijgen”

José Vingerling

Beeldmaker, ontwerper en tekenaar bij Het Kleurfeest. Met vormgeving en kleur houdt ik mij het liefste bezig en voor kinderen van 3 tot 6 jaar werken heeft mijn voorkeur. Ik wil ze de ruimte geven om te spelen en verhalen te maken. Daarom maak ik graag beeld bij kindertheater en muziekvoorstellingen, illustreer kinderboeken en ontwerp kleurplaten/werkbladen.

De kracht van beeld is met ‘Het Oogplakboek’ bewezen. In 2001 ontwikkeld voor een studie naar therapietrouw bij kinderen met een lui oog aan het ErasmusMC, Rotterdam. Dit tekstloze beeldverhaal zorgt ervoor dat de plakbehandeling sneller verloopt omdat kinderen vaker hun oogpleister dragen.

Bij het inrichten van kinderruimtes zorg ik voor structuur en afleiding, bedenk bewegwijzering op kinderhoogte en communiceer met beeldtaal zodat ze zelfstandig hun weg vinden. Een goed ingerichte (kinder)wachtruimte zorgt ervoor dat kind en ouder meer ontspannen de spreekkamer ingaan.

Benieuwd? Zoek verder in de site of ga naar de contactpagina voor info.