Ons verhaal

Gerard de Bruyne

De vorm van de tekening komt op een natuurlijke manier voort uit het moment waarop ik teken, maar wordt ook bepaald door de doelgroep en opdrachtgever. Teken ik voor een ziekenhuis dan moet mijn werk op langere termijn van kracht blijven. Teken ik op een podium voor publiek, dan is het moment van tekenen tegelijkertijd ook het moment van ervaren.

Mijn stijl is er een van eenvoud en speelsheid en bevat altijd een element van verrassing. Mijn specialisme is penseeltekenen. Dat past goed bij mijn manier van tekenen en denken: speels en muzikaal.

Frank Groothof over Gerard de Bruyne :

Ik werk nu al een paar jaar met Gerard en ik heb hem leren kennen als een zeldzaam inspirerende kunstenaar, altijd op zoek naar manieren om de zeggingskracht van zijn tekeningen te vergroten. Een andere bijzondere gave is, hoe hij via zijn tekeningen met kinderen weet te communiceren. Hij is als geen ander in staat om kinderen aan het tekenen te krijgen 

José Vingerling

Eenvoud van vorm, kleur- en materiaalkeuze staan voorop bij alles wat ik maak. Als tekenaar werk ik graag voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Ik heb veel ervaring met het werken voor kinderen in ziekenhuizen. Een ziekenhuis is voor kinderen en ouders over het algemeen een stressvolle omgeving. Ik wil kinderen op hun gemak stellen met unieke verrassende beeldelementen waarbij ze niets anders nodig hebben dan hun eigen fantasie. Door hen in een vreemde, onzekere situatie de kans te geven om zelf de weg te kunnen vinden zonder hulp van volwassenen, biedt je een veilige omgeving en maak je hen minder afhankelijk.